Novo naplatno mjesto u Sportskoj dvorani “Topolica”

Obaviještavamo građane da je DOO “Vodovod i kanalizacija“ Bar otvorio novo naplatno mjesto u  Sportskoj dvorani „Topolica“ kako bi pobljašali naše usluge i olakšali pristup korisnicima.

Novo naplatno mjesto je dio našeg kontinuiranog napora da unaprijedimo odnos  sa korisnicima pružajući im dodatne mogućnosti za brzu, efikasnu i pratkičnu  uslugu plaćanja računa uz minimalno čekanje i bez provizije.

 

Saopštenje DOO “Vodovod i kanalizacija“ Bar

Poštovani građani,

Obavještavamo vas da smo promptno reagovali na prijavu o nedostatku poklopca na šahti u ulici Jovana Stojanovića. Nakon primljene prijave, dežurne ekipe DOO“Vodovod i kanalizacija“ Bar su izašle na teren, obezbijedile mjesto i postavile novi poklopac.
Dužni smo obavijestiti građane da se u konkretnom slučaju ne radi o izolovanom primjeru, već o nečemu što postaje ustaljena loša praksa, na šta smo upozoravali više puta u prethodnom periodu. Krađa poklopaca nije samo krivično djelo, već je i izuzetno neodgovorna i štetna po zajednicu. Ovakvo neodgovorno ponašanje izaziva direktnu opasnost za naše sugrađane i vozače koje mogu biti brojne i ozbiljne. Osim izloženosti riziku od povreda koje mogu nastati, ovakve radnje direktno utiču na funkcionisanje vodovodne i kanalizacione mreže, nanoseći štetu komunalnoj infrastrukturi našeg grada.
Navedene radnje narušavaju osnovne uslove života svih sugrađana.

 

22. mart - Svjetski dan voda

22. marta širom svijeta obilježava se Svjetski dan voda, kako bi se istakla važnost očuvanja vode, kao najznačajnijeg prirodnog resursa. Uzimajući u obzir da su neki djelovi svijeta suočeni sa nestašicom vode, primarni fokus Svjetskog dana vode je na postizanju najznačajnijeg cilja održivog razvoja, a to je : „Voda za sve do 2030. godine“. Dostupnost vode definiše prosperitet i razvoj društva i cjelokupne zajednice.

Završeni radovi na sanaciji podmorskog ispusta “Volujica” i unaprijeđenju tretmana otpadnih voda

U skladu sa našom posvećenošću u zaštiti životne sredine i poboljšanju kvaliteta života u našoj zajednici preduzeli smo konkretne korake ka efikasnom održavanju i modernizaciji komunalne infrastrukture kao vitalne komponente našeg grada.

Radovi na sanaciji   podmorskog ispusta “Volujica”, otpočeti u toku 2023. godine, uspješno su završeni, u I kvartalu 2024.godine, kao što je i bilo predviđeno. Osim radova na sanaciji uvedena su i nova tehnološka rješenja za tretman otpadnih voda.

 

Saopštenje Izvršnog direktora

Poštovani korisnici,

Želimo skrenuti pažnju svim građanima na problem neovlašćenog priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Ovakvo ponašanje ugrožava ispravnost, stabilnost i sigurnost vodovodnog sistema.

Pozivamo sve građane da u najkraćem roku prijave neregistrovane priključke Tehničkom sektoru DOO“ Vodovod i kanalizacija“ Bar gdje će dobiti sve relevantne informacije o tehničkim uslovima priključenja i načinu registracije kao privremenog korisnika.

U toku su  detaljne i kontinuirane kontrole svih priključaka na teritoriji opštine radi očuvanja funkcionalnosti komunalne infrastrukture i suzbijanja svih vidova nelegalnog korišćenja vode iz vodovodnog sistema.

Sve neregistrovani priključci će, osim isključenja sa distributivne mreže,  biti podvrgunti rigoroznim sankcijama koje uključuju pravne postupke i novčane kazne. Protiv navedenih lica će biti pokrenute krivične prijave za neovlašćeno priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Ovakvo nelegalno ponašanje predstavlja ozbiljno kršenje zakona koje se ne može i ne smije tolerisati. Očekujemo od građana da će zaposlenima ovog privrednog društva omogućiti nesmetanu kontrolu ispravnosti priključaka i pristup mjernom mjestu.

U cilju očuvanja vodovodnog sistema posvetili smo se sprovođenju aktivnih kontrola koje su pokazale značajne rezultate. Takođe, neophodno je da svi građani preuzmu odgovornost kako bi se očuvali zajednički resursi i osigurala  pravedna distribucija vode. Apelujemo na građane da aktivno učestvuju u očuvanju zakonitosti prijavljivanjem neovlašćenih priključaka.

Registrovanje priključaka je od suštinske važnosti iz nekoliko ključnih razloga, a to su: očuvanje infrastrukture, bezbijednost vodovodnog sistema, pravedna distribucija vode svim korisnicima, efikasno upravljanje rizicima  i u konačnom predstavlja ključni korak u očuvanju održivog sistema vodosnabdijevanja sa pozitvnim uticajem na cjelokupnu zajednicu.

Takođe, pozivamo sve korisnike koji imaju dugovanja za utrošenu vodu da se odazovu akciji reprograma “ Na rate lakše do otplate”  koja pruža mogućnost korisnicima da postepeno i na fleskibilniji način izmire svoje obaveze za utrošenu vodu i time izbjegnu troškove prinudne naplate.

 

 IZVRŠNI DIREKTOR

 MLADEN ĐURIČIĆ