Korak naprijed ka kvalitetnijem tretmanu otpadnih voda u MZ Stari Bar

Ekipe DOO Vodovod i kanalizacija sprovele su složene završne  radove, kojima su se konačno stekli uslovi za adekvatnije odlaganje otpadnih voda za sugrađane iz MZ Stari Bar.

DOO Vodovod i kanalizacija Bar konstantno radi na unaprijeđenju tretmana otpadnih voda koje su higijenski značajne zbog sadržine štetnih i toksičnih materija koje mogu zagaditi zemljište, vodu i vazduh, a time i ugroziti zdravlje ljudi.

Iz tog razloga, svaka aktivnost kojom se unaprijeđuje njihov adekvatan tretman predstavlja za naše društvo prioritet u svakom smislu te riječi.

Naime, nakon pribavljanja saglasnosti relevantnih državnih institucija, krenuli smo u proces izvođenja radova na izradi spoja novoizgrađenog fekalnog kolektora naselja Brbot u Starom Baru na gradsku kanalizacionu mrežu, izradi još jedne kanalizacione šahte i sanaciji postojeće ispred ulaza u Stari grad Bar.

Radovi se izvode u cilju trajnog riješavanja problema u odvođenju otpadnih voda u ovom dijelu Starog Bara čime se obezbjeđuje njihov adekvatniji tretman i očuvanje životne sredine na ovom području.

Nakon završetka ovih radova, stvoreni su tehnički uslovi da se u funkciju stavlja kompletno novoizgrađena kanalizaciona infrastruktura na području naselja Brbot koju je finansirala Opština Bar.

 

DOO Vodovod i kanalizacija Bar

Izvršni direktor

Mladen Đuričić

.