Prekid u vodosnabdjevanju u naselju Stari Bar (Gretva i Mahala)

Uslijed izvođenja hitnih radova na hidrotehničkim instalacijama,  sjutra 07.02.2023 godine od 09:00 časova, doći će do prekida vodosnabdjevanja korisnika u dijelu naselja Gretva i Mahala u Starom Baru. 
Vodosnabdjevanje će se normalizovati do 14:00h
Molimo potrošače da uvaže razloge prekida  u vodosnabdjevanju.

Voda sa svih izvorišta je bezbjedna za piće

Prema poslijednjim analizama, koje su urađene danas 06.02.2023 godine, mutnoća iz vode sa izvorišta Vrelo-Čanj se povukla.

Vrijednost mutnoće je u dozvoljenim granicama, tako da je sada voda sa svih izvorišta zdravstveno bezbjedna za piće.

Kao i do sada, naše društvo će vršiti stalni nadzor kvalitet vode i o svim promjenama kvaliteta vode potrošači će blagovremeno biti obavješteni.

 Zahvaljujemo se potrošačima na razumijevanju.

 

Voda sa vodoizvorišta KAJNAK bezbjedna za piće

Prema poslednjim analizama, koje su urađene danas, mutnoća iz vode sa izvorišta Kajnak se povukla. Vrijednost mutnoće je u dozvoljenim granicama, tako da je sada voda sa ovog izvorišta zdravstveno bezbjedna za piće.

Napominjemo potrošače, koji se snabdijevaju sa izvorišta Vrelo-Čanj da voda sa ovog izvorišta i dalje nije za piće.

Kao i do sada, naše društvo će vršiti stalni nadzor kvalitet vode i o svim promjenama kvaliteta vode potrošači će blagovremeno biti obavješteni.

 

Zahvaljujemo se potrošačima na razumijevanju.

Povećan stepen zamućenja i na vodoizvorištu Vrelo - Čanj

Usled obilnih padavina tokom vikenda došlo je do zamućenja vode i na lokalnom izvorištu Vrelo-Čanj. Rezultati fizičko-hemijskih analiza vode, urađenih danas, potvrdili su povećanu vrijednost mutnoće na ovom izvorištu, kao i na izvorištu Kajnak. D.O.O. „Vodovod i kanalizacija“ Bar preporučuje svojim potrošačima koji vodu dobijaju sa ovih izvorišta da istu ne koriste za piće. 

Više uputstava o korišćenju ovakve vode možete naći na sajtu Instituta za javno zdravlje Crne Gore, http://www.ijzcg.me/.

Naše Društvo će vršiti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o svim promjenama blagovremeno informisati javnost.

 

 

Poremećaj u vodosnabdjevanju uslijed ispiranja vodovodnih cijevi

Zbog povećane mutnoće vode, u ponedeljak 23.januara  od 13:00h , vršiće se ispiranje vodovodne mreže u centru grada . 
Ovo će dovesti do poremećaja vodosnabdjevanja koje će trajati do 16 časova i to u naseljima Žukotrlica, Donji Šušanj,Centar grada ,  Bjeliši, Ahmetov brijeg, Ronkula i Polje.
Molimo potrošače da uvaže razloge prekida u vodosnabdjevanju

Poremećaj vodosnabdjevanja u naseljima Žukotrlica , Donji Šušanj ,Ilino ,centar grada , Bjeliši , Ahmetov brijeg , Ronkula i Polje

Zbog povećane mutnoće vode, u petak 13.januara 2023 godine od 12:00 h, vršiće se ispiranje vodovodne mreže u centru grada. 

Ovo će dovesti do poremećaja u vodosnabdjevanju koje će trajati do 15:00 h i to u naseljima Žukotrlica, Donji Šušanj, Ilino, centar grada Bjeliši, Ahmetov brijeg , Ronkula Čeluga , Tomba i Polja. 

Molimo potrošače da uvaže razloga prekida u vodosnbdjevanju.